Ce salate speciale poți pregăti pentru masa de Paște. Rețete ușoare și foarte delicioase

17 04. 2020, 10:00

Salatele nu trebuie să lipsească de pe nicio masă festivă. Ușor de făcut, delicioase și sățioase, acestea completează perfect meniul tradițional de Paște. În această perioadă, ne putem folosi de legumele de primăvară, dar și de ouă, în funcție de preferințele fiecăruia. V-am pregătit 5 rețete de salate extrem de gustoase și care se prepară imediat.

Cele mai bune salate cu ouă pentru masa de Paște

Fie că le servim pe post de aperitiv sau ca și garnitură pentru felurile principale, salatele sunt obligatorii de sărbători. Dacă ținem cont că de Paște avem la îndemână și mai multe legume, atunci nu avem nicio scuză să nu pregătim câteva salate festive. Le puteți prepara și în variante mai sănătoase, fără maioneză. De asemenea, puteți să vă puneți la treabă imaginația și să le ornați în diferite feluri, pentru un aspect de sărbătoare. Mai jos găsiți două rețete de salate care conțin și ouă, în condițiile în care de Paște, orice gospodină are în casă mai multe ouă decât de obicei.

Salată cu ridichi și smântână

Ingrediente:

  • 10-12 bucăți de ridiche
  • o legătură de ceapă verde
  • 5 ouă
  • două linguri de smântână
  • sare

Mod de preparare:

Fierbeți ouăle și după ce s-au răcit, le curățați de coajă. Spălați și curățați ceapa și ridichile. Acestea din urmă trebuie tăiate rondele după aceea. Ceapa o tăiați cât mai mărunt și o puneți peste ridichi. La fel veți proceda și cu ouăle fierte. La final adăugați smântâna și sarea și amestecați.

Salată de cartofi și ouă

Ingrediente:

  • 5-6 cartofi de mărime medie
  • 6 ouă
  • 4-5 castraveți murați
  • o ceapă
  • maioneză
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fierbeți cartofii și ouăle și după aceea îi curățați de coajă. După ce s-au răcit, se taie în cubulețe. Atenție ca bucățile să nu fie foarte mici. Ceapa și castraveții trebuie tăiați cât mai mici și amestecați între ei. Încorporați și maioneza și apoi puneți amestecul peste cartofi și peste ouă. Puneți sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia.

Salate festive de Paște

Chiar dacă ouăle sunt vedetele Sărbătorilor Pascale, v-am pregătit și câteva rețete de salate care să conțină carne, ciuperci sau tot felul de legume.

Salată de pui cu castraveți murați

Ingrediente:

  • un piept de pui
  • un borcan de castraveți murați
  • maioneză
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fierbeți pieptul de pui la foc mic și după ce se răcește, tăiați-l în bucățele cât mai micuțe. Castraveții pot fi tăiați în cubulețe mici sau dați prin răzătoare. Atenție! După ce i-ați tocat, trebuie să stoarceți castraveții în mână, pentru a elimina tot excesul de zeamă. De-abia după aceea îi adăugați peste carnea de pui. Puneți și maioneză, în funcție de preferințe, și apoi adăugați sare și piper. La final, puteți orna salata cu maioneză pe deasupra și puteți așeza pătrunjel sau bucățele de castraveți murați, pentru un aspect mai plăcut.

Salată de ciuperci cu usturoi

Ingrediente:

  • 300 g de ciuperci conservate
  • 2-3 căței de usturoi
  • maioneză
  • mărar sau pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Scurgeți bine ciupercile de zeamă și tăiați-le cât mai mic. Amestecați-le cu maioneza și cu usturoiul, puneți mărar sau pătrunjel, în funcție de preferințe, sare, piper, și omogenizați cât mai bine.

Salată de dovlecei cu iaurt și usturoi

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei medii
  • câțiva căței de usturoi
  • câteva fire de ceapă verde
  • maioneză
  • iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • mărar

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se curăță de coajă și se taie în cubulețe. Într-o oală se pune apă și puțină sare și se dă la fiert. Când apa dă în clocot, se adaugă dovleceii. Nu-i fierbeți prea mult, pentru că altfel se va strica aspectul salatei. După ce sunt gata, trebuie scurși foarte bine de apă. Peste dovlecei se adaugă maioneza, iaurtul, usturoiul și ceapa, acestea din urmă tocate mărunt, și verdeața, de asemenea tocată fin. Amestecați bine și potriviți de sare și de piper.